Маковий пляцок «Зіронька» з кокосом та ананасом – це вишукана мелодія смаку. Макові бісквітні коржі просочені ананасовим сиропом, шматочки ананасу, що наче вкутані ніжним кокосовим кремом, та пухка вершкова ковдра, присипана підрум’яненим кокосом… Гарно звучить?.. А смакує ще краще! ;)
Для вершкового крему можна використовувати будь-яке желе, яке є в домашніх запасах.
Маковий пляцок «Зіронька» з кокосом та ананасом – інгредієнти
- Для тіста:
- Яйця – 5 штук (великі)
- Цукор – 160 г
- Цукор ванільний – 15 г
- Борошно – 190 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Мак (сухий) – ½ склянки
- Для кокосового крему:
- Молоко – 900 мл
- Цукор – 250 г
- Ванільний пудинг – 1 упаковка
- Борошно – 80 г
- Крохмаль – 1 ст.л. з вершком
- Жовтки – 2 штуки
- Масло – 250 г
- Кокосова стружка – 100 г
- Ананас кільцями – 1 банка
- Для вершкового крему:
- Вершки (від 30%) – 350 мл
- Желе (порошок) – 1 упаковка
- Цукрова пудра – 1 ст.л.
- Додатково:
- Кокосова стружка – 80 г
- Масло – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
Маковий пляцок «Зіронька» з кокосом та ананасом – приготування
Бісквіт
Білки відділяємо від жовтків. Збиваємо білки до пишної стійкої піни. По 1-2 ст.л. додаємо цукор та ванільний цукор, добре збиваємо після кожної порції цукру. Збиваємо до утворення густої, блискучої, однорідної маси. Зменшуємо швидкість міксера до мінімальної, по одному додаємо жовтки.
Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо до пухкої яєчної маси, додаємо мак, акуратно вимішуємо лопаткою.
Форму 25х35 застеляємо пергаментом, виливаємо тісто, вирівнюємо.
Немає коментарів:
Дописати коментар