! Сьогодні

Маковий пляцок «Зіронька» з кокосом та ананасом

Маковий пляцок «Зіронька» з кокосом та ананасом – це вишукана мелодія смаку. Макові бісквітні коржі просочені ананасовим сиропом, шматочки ананасу, що наче вкутані ніжним кокосовим кремом, та пухка вершкова ковдра, присипана підрум’яненим кокосом… Гарно звучить?.. А смакує ще краще! ;)
Для вершкового крему можна використовувати будь-яке желе, яке є в домашніх запасах.

Маковий пляцок «Зіронька» з кокосом та ананасом – інгредієнти

    Для тіста:
  • Яйця – 5 штук (великі)
  • Цукор – 160 г
  • Цукор ванільний – 15 г
  • Борошно – 190 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Мак (сухий) – ½ склянки
    Для кокосового крему:
  • Молоко – 900 мл
  • Цукор – 250 г
  • Ванільний пудинг – 1 упаковка
  • Борошно – 80 г
  • Крохмаль – 1 ст.л. з вершком
  • Жовтки – 2 штуки
  • Масло – 250 г
  • Кокосова стружка – 100 г
  • Ананас кільцями – 1 банка
    Для вершкового крему:
  • Вершки (від 30%) – 350 мл
  • Желе (порошок) – 1 упаковка
  • Цукрова пудра – 1 ст.л.
    Додатково:
  • Кокосова стружка – 80 г
  • Масло – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Маковий пляцок «Зіронька» з кокосом та ананасом – приготування

Бісквіт

Білки відділяємо від жовтків. Збиваємо білки до пишної стійкої піни. По 1-2 ст.л. додаємо цукор та ванільний цукор, добре збиваємо після кожної порції цукру. Збиваємо до утворення густої, блискучої, однорідної маси. Зменшуємо швидкість міксера до мінімальної, по одному додаємо жовтки.
Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо до пухкої яєчної маси, додаємо мак, акуратно вимішуємо лопаткою.
Форму 25х35 застеляємо пергаментом, виливаємо тісто, вирівнюємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар