! Сьогодні

неділя, 23 грудня 2018 р.

Бісквітний рулет «Трюфель»: справжня насолода

                                                     


Бісквітний рулет
Він готується зовсім не складно і результат з насиченим шоколадно-трюфельним смаком приємно здивує кожного.
Потрібні інгредієнти
  • 4 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 150 г цукрового піску;
  • 55 г чорного шоколаду;
  • 1 щіпка лимонної кислоти;
  • 1 щіпка солі
Для крему
  • 300 мл рослинних вершків;
  • 150 г шоколаду;
  • 1 чайна ложка розчинної кави;
  • 1 столова ложка кавового лікеру
Для просочення
  • 100 мл кип'яченої води;
  • півтори чайної ложки кави;
  • 1 чайна ложка цукрового піску;
  • лікер за смаком
Для посипання
  • какао
Як приготувати бісквітний рулет:
В першу чергу шоколад ламаємо і відправляємо на водяну баню розтоплюватися. Можна для цього процесу використовувати і мікрохвильовку.
Головне - не перегріти його. Робимо з нього однорідну масу. Для цього треба, щоб всі шматочки повністю розчинилися. Потім охолоджуємо при кімнатній температурі.
Відокремлюємо білки від жовтків. Перші, використовуючи міксер, збиваємо з лимонною кислотою і половиною цукру до твердих піків.
Другі збиваємо з частиною цукрового піску, що залишилася. Після чого двома частинами додаємо шоколад до жовткової суміші.
У цю масу просіваємо половину борошна з розпушувачем і сіллю. А потім додаємо трохи білків і знову насипаємо борошно. Робити це треба не поспішаючи.
Після чого змішуємо білки, що залишилися, використовуючи лопатку, в одному напрямку - знизу вгору. В результаті у нас повинно вийти не густе, але й не рідке тісто.
Беремо деко, накриваємо його пергаментним папером і виливаємо поверх тісто. Добре розрівнюємо його і відправляємо до духовки, попередньо розігрітої до 170 градусів, на 12 хвилин.
Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий бісквіт та у гарячому вигляді згортаємо рулетом разом із пергаментом. У такому вигляді охолодити його.
Готуємо трюфельний крем. Для цього нагріваємо вершки, але не доводимо до кипіння. Після чого розчиняємо в них каву і кладемо туди шматочки шоколаду.
Можливо вам захочеться додати цукровий пісок, якщо вершки не солодкі. Змішуємо вершки з шоколадом до повного об'єднання.
Після чого вливаємо лікер або коньяк, за вашим бажанням. Остуджуємо хвилин 20. Потім, використовуючи міксер, збиваємо в пишний крем.
Готуємо просочення. Для цього розчиняємо каву в теплій воді і додаємо чайну ложку цукрового піску з лікером. Після чого потрібно остудити до кімнатної температури.
Готовий рулет розгортаємо і просочуємо підготовленим просоченням. Потім змащуємо його кремом і щільно згортаємо рулетом, але вже без пергаментного паперу.
Готовий рулет загортаємо у фольгу або пергамент і відправляємо на одну годину до холодильника.
Після закінчення потрібного часу дістаємо його і поверх змащуємо кремом, що залишився. Потім посипаємо какао, використовуючи ситечко.
Приємного апетиту!

Немає коментарів:

Дописати коментар