! Сьогодні

понеділок, 24 грудня 2018 р.

Класичний масляний крем із згущеним молоком

Інгредієнти:
  • Масло вершкове - 200 гр.
  • Згущене Молоко - 200 гр.
  • Ванільна есенція, ром або коньяк (за бажанням) - 1 ч. л.
Приготування:
  1. Для того, щоб крем вийшов однорідним, необхідно, щоб продукти були кімнатної температури. В першу чергу вершкове масло вийміть з холодильника і залиште його на деякий час на тарілці, воно повинно стати дуже м'яке.
  2. Потім м'яке вершкове масло необхідно збити міксером до тих пір, поки маса не стане пишною і повітряноїю, це займе приблизно 4-5 хвилин. Маса повинна придбати консистенцію густої сметани.
  3. Не припиняючи збивання почніть вводити згущене молоко приблизно по одній столовій ложці. Потрібно збивати масу до однорідного стану після кожної порції згущеного молока, поки крем не стане пишним і повітряним.
  4. За потреби, крем можна трохи охолодити, щоб він краще тримав форму. Масляний крем добре підходить для прикраси тортів, тістечок капкейків та інших кондитерський виробів.
Масляний крем на згущеному молоці готовий. Приємного апетиту!
Докладний рецепт приготування ви можете побачити у відео.



неділя, 23 грудня 2018 р.

Бісквітний рулет «Трюфель»: справжня насолода

                                                     


Бісквітний рулет
Він готується зовсім не складно і результат з насиченим шоколадно-трюфельним смаком приємно здивує кожного.
Потрібні інгредієнти
  • 4 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 150 г цукрового піску;
  • 55 г чорного шоколаду;
  • 1 щіпка лимонної кислоти;
  • 1 щіпка солі
Для крему
  • 300 мл рослинних вершків;
  • 150 г шоколаду;
  • 1 чайна ложка розчинної кави;
  • 1 столова ложка кавового лікеру
Для просочення
  • 100 мл кип'яченої води;
  • півтори чайної ложки кави;
  • 1 чайна ложка цукрового піску;
  • лікер за смаком
Для посипання
  • какао
Як приготувати бісквітний рулет:
В першу чергу шоколад ламаємо і відправляємо на водяну баню розтоплюватися. Можна для цього процесу використовувати і мікрохвильовку.
Головне - не перегріти його. Робимо з нього однорідну масу. Для цього треба, щоб всі шматочки повністю розчинилися. Потім охолоджуємо при кімнатній температурі.
Відокремлюємо білки від жовтків. Перші, використовуючи міксер, збиваємо з лимонною кислотою і половиною цукру до твердих піків.
Другі збиваємо з частиною цукрового піску, що залишилася. Після чого двома частинами додаємо шоколад до жовткової суміші.
У цю масу просіваємо половину борошна з розпушувачем і сіллю. А потім додаємо трохи білків і знову насипаємо борошно. Робити це треба не поспішаючи.
Після чого змішуємо білки, що залишилися, використовуючи лопатку, в одному напрямку - знизу вгору. В результаті у нас повинно вийти не густе, але й не рідке тісто.
Беремо деко, накриваємо його пергаментним папером і виливаємо поверх тісто. Добре розрівнюємо його і відправляємо до духовки, попередньо розігрітої до 170 градусів, на 12 хвилин.
Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий бісквіт та у гарячому вигляді згортаємо рулетом разом із пергаментом. У такому вигляді охолодити його.
Готуємо трюфельний крем. Для цього нагріваємо вершки, але не доводимо до кипіння. Після чого розчиняємо в них каву і кладемо туди шматочки шоколаду.
Можливо вам захочеться додати цукровий пісок, якщо вершки не солодкі. Змішуємо вершки з шоколадом до повного об'єднання.
Після чого вливаємо лікер або коньяк, за вашим бажанням. Остуджуємо хвилин 20. Потім, використовуючи міксер, збиваємо в пишний крем.
Готуємо просочення. Для цього розчиняємо каву в теплій воді і додаємо чайну ложку цукрового піску з лікером. Після чого потрібно остудити до кімнатної температури.
Готовий рулет розгортаємо і просочуємо підготовленим просоченням. Потім змащуємо його кремом і щільно згортаємо рулетом, але вже без пергаментного паперу.
Готовий рулет загортаємо у фольгу або пергамент і відправляємо на одну годину до холодильника.
Після закінчення потрібного часу дістаємо його і поверх змащуємо кремом, що залишився. Потім посипаємо какао, використовуючи ситечко.
Приємного апетиту!

середа, 12 грудня 2018 р.

Торт "Трухлявий пень" зі сметанним кремом

Інгредієнти:
  • сметана - 1 склянку;
  • цукор - 2/3 склянки;
  • яйце - 1 шт;
  • сода (гашене оцтом) - 0,5 чайної ложки;
  • борошно - 3 склянки.
Для крему:
  • сметана - 750 мілілітрів;
  • цукор - 1-1,5 склянки.
Для начинки:
  • курага та родзинки по 150 грам;
  • горіхи і чорнослив по 100 грам.
Покроковий рецепт:
1. Підготуйте начинку: Сухофрукти розпарте в окропі, потім окремо пропустіть через м'ясорубку горіхи, чорнослив, курагу і родзинки, інформує UkrMedia.
2. Хочеться відзначити якщо перекрученні сухофрукти вийшли сухуватими, розбавте їх гарячою водою, щоб більше нагадувало повидло. Горіхи змішайте з чорносливом.
3. Займемося тістом: яйця добре збийте з цукром до однорідної маси, потім додайте сметану, соду гашену оцтом і борошно. За необхідності додайте борошно, щоб тісто було м'яким.
4. Сформуйте з тіста 8 кульок.
5. З кожної розкачайте своєрідний коржик, на який викладіть начинку і скрутіть рулетом. У вас повинно 2 рулети з чорносливом і горіхами, 2 з родзинками, і 3 з курагою.
6. Духовку нагрійте до 180°С, і спечіть рулетики до золотистого кольору.
7. Потім остудіть їх і наріжте невеликими шматочками.
8. З сметани і цукру приготуйте крем. Для цього просто збийте її міксером, або перемішайте цукор до повного розчинення.
9. Візьміть глибоку ємність зі знімним дном ( або просто глибоку чашу), застеліть її плівкою. Добре змастіть плівку шаром сметани, потім викладіть нарізані шматочки рулетів, залийте зверху сметаною, і так продовжуйте з усіма шарами.
10. Залиште торт в холодильнику на 8 годин, потім переверніть і отримаєте ось таку красу. По боках зверху прикрасьте цілими волоськими горіхами.
Приємного апетиту!

пʼятниця, 30 листопада 2018 р.

Готуємось до смачних вихідних: рецепт ароматного лимонного крему до десертів

Джерело
Лимонний крем / Pexels
Інгредієнти:
Лимон – 2 шт.
Масло вершкове – 20 г
Цукор – 100 г
Яйця – 2 шт.
Рецепт приготування:
1. Помийте та ретельно вимийте цедру лимонів, після чого натріть її за допомогою терки. З самих лимонів вичавіть сік та процідіть його через сито, щоб не залишилось прожилок та кусочків фруктів.
2. Помість цедру в глибоку миску, додайте цукор і перемішайте.
3. У масу додайте яйця, лимонний сік і змішайте все за допомогою блендера, поки вона не стане густою.
4. Яєчно-лимонну суміш перелийте в каструлю, додайте вершкове масло і поставте на невеликий вогонь.
5. Варіть суміш близько 5 хвилин, постійно помішуючи, після чого зніміть її з вогню, дайте охолонути і подавайте на стіл.
Якщо ж ви не плануєте одразу ласувати лимонним кремом, то розлийте його по банках, дайте охолонути до кімнатної температури і відправте в холодильник. Коли ж ви заплануєте, що лимонний крем згодить вам під час приготування пирога чи тістечок, перед цим його витягніть з холодильника, перетріть крем через сито або збийте блендером, що повернути йому однорідну текстуру.
Смачних вам десертів!

четвер, 29 листопада 2018 р.

Сукня для Вероніки

Сорочка

Нереально вкусный ШОКО-ТОРТ

Нам нужно:

Мука-2,5 стакана
Сахар-2 стакана
Какао-5 с/л
Разрыхлитель -1 ч/л
Сода-1 ч/л
Ванилин
Соль-щепотка
Яйца-2 шт
Молоко- 1стакан
Кипяток- 1 стакан
Растительное масло чуть больше пол стакана.

И так! Смешиваем все сухие компоненты(мука,сахар,какао,разрыхлитель ,сода,ванилин,соль). Отдельно в другой миске смешиваем все жидкие компоненты(яйца,молоко,кипяток,масло). В два приёма вливаем жидкую смесь в сухую и все хорошенько перемешиваем, что бы тесто стало однородным, мешаем долго. Вливаем тесто в противень, устилаем дно противня пергаментом. Ставим в разогретую духовку до 180 на 25-30 мин, до сухой спички.